PÂINEA CU SUFLET

Istoria pâinii dospite începe în Egipt, cu vreo 6000 de ani în urmă, când o întamplare a făcut ca un amestec de făină și apă, în contact cu aerul, să fermenteze și să capete volum. Am fost deprinși de pâinea din magazinele pentru o perioadă destul de lungă, dar acum oamenii se întorc la tradițiile noastre străvechi pentru a reveni la origini și a valorifica ingredientele naturale.

Să coci pâinea artizanală cere multă experiență. Să știi exact procentele de ingrediente, în care ordine sunt adăugate, cum mai bine de frământat, care este timpul de dospire, cum corect de pregătit cuptorul, cât trebuie de lăsat pâinea înainte de feliere, toate aceste momente au un rol important pentru un rezultatul final. Pâinea la restaurantul Butoiaș este făcută din făină bună și frământată de mâini pricepute, este contopirea a două esenţe - cea materială şi cea spirituală.

Suntem mândri să anunțăm că toată pâinea servită la restaurantul Butoiaș, fie e vorba de săli de banchete la o nuntă veselă sau la o cină romantică, se coace la noi de mâinile iscusite bucătarilor noștri. Pâinea are coaja crocantă și miezul moale cu o textură elastică.

Buneii noștri spuneau că cea mai bună pâine e cea pe care o împarți cu cei dragi. Nu degeaba cine-mparte, parte-și face! Noi punem suflet în produsele noastre și vă așteptăm cu drag la restaurantul Butoiaș să gustați din pâinea artizanală, pâinea cu suflet!

 

mun. Chișinău, str. Calea Ieşilor, 71, +(373) 22 99 99 73, +(373) 78 99 99 73 (a la carte), +(373) 74 60 12 10 (evenimente), info@butoias.md